Opskrift: Hjertesalat med knasende KARLSØ KAPRIN-ostechips, æbler og persilledrys
(Forret/tilbehør)
Ingredienser salat
4 hele hjertesalat
2 æbler
50 g blåbær
15 g bredbladet persille
60 g saltet eller røget mandler
1-2 dl sennepsdressing
ostechips
Fremgangsmåde salat
Rens og vask hjertesalaten. Dryp den godt af for vand i en sigte og skær den efterfølgende i halve på langs.
Skær æblerne i små tern ½ x ½ cm og halver blåbærrene.
Pluk persillen i blade og hak mandlerne groft
Læg salaten på et fad eller på tallerkener og anret med dressing, æbler, blåbær, persille, hakkede mandler og ostechips.
Ingrediens ostechips
50 g KARLSØ KAPRIN Øko
Fremgangsmåde ostechips
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Riv osten på den fine side af rivejernet ned på bagepapiret.
Bag i forvarmet ovn på 200-225 grader (varmluft) indtil gylden.
Tages ud, køles ned og brækkes derefter i flager (opbevares tørt i plastikbøtte med låg).
Ingredienser sennepsdressing
1 spsk. Dijon sennep
2 spsk. grov Dijon sennep
1 spsk. flydende honning
3 dl olivenolie
salt
sort peber
Fremgangsmåde sennepsdressing
Rør de 2 slags sennep sammen med honning.
Pisk derefter olivenolien i lidt ad gangen – kan tilføjes vand til ønsket konsistens.
Smag til med salt og peber.
Tip: Retten er superfin til grillet kød og fisk.