Opskrift: Sprøde grønne asparges med GRAN, brunet timiansmør og spinat
(Forret/tilbehør)
Ingredienser
10 g frisk timian
60 smør
400 g grønne asparges
100 g spinat
100 g GRAN Øko
salt, flager eller groft kokkesalt
sort peber frisk fra kværn
Fremgangsmåde
Pluk og hak timian fint.
Kom smørret i en lille gryde og kog det op. Når smørret begynder at brune, tilsættes timianen – pas på det ikke koger over. Kog det videre, indtil skummet forsvinder.
Skær 3 cm af aspargesenes bund og skyl dem godt. Vask spinaten.
Kog aspargesene i 3 minutter i kogende vand, dyp spinat i det kogende vand og tag den op sammen med aspargesene. Kom begge i en sigte
Anret asparges og spinat på en tallerken eller fad. Hæld den varme timiansmør over, krydr med salt og peber og drys med rigeligt revet GRAN øko ost.
Tip:
Retten kan bruges som forret serveret med groft brød, som tilbehør til fisk, kylling eller gris eller som vegetarret med bagte portobellosvampe.