Portrætter af Michelin-restauranter

I juni var der stjerneregn over den gastronomiske scene i Danmark og Grønland, da der blev uddelt hele 45 Michelin-stjerner til 32 restauranter. Det betyder, at der i alt er 107 danske restauranter i Michelinguiden, som også indeholder BiB Gourmand og de almindeligt guidede (tidligere kendt som “Plate”).

I august har vi, i selskab med vores ostespecialist, HKI Ost, været hele landet rundt og uddele de ikoniske røde Michelin-plader. I den forbindelse har vi lavet et videoportræt af tre af restauranterne.

En af restauranter er Restaurant Jordnær, som beholder deres to stjerner. De fortsætter med at være innovative og sætter menuen efter sæsonens råvarer. Råvarerne og teamets kreativitet definerer, hvor de er på vej hen med hvert enkelt ret.

Ud over de klassiske røde Michelin-plader plader får fire nye restauranter overdraget Den Grønne Femkløver (Michelin Green Star) for deres bæredygtighedsindsats. Michelin Green Star uddeles til de restauranter, der er på forkant af branchen. En af modtagerne er Bistro Lupa, som gør et fantastisk stykke arbejde med fokus på at være bæredygtige hele vejen rundt.

 

Se de fulde portrætter af Restaurant Jordnær og Bistro Lupa her.

Restaurant Jordnær

 

Bistro Lupa

 

 

 

Se et udpluk fra uddelingen i galleriet herunder.