Opskrift: Rodfrugt-fritter med KARLSØ KAPRIN og sesam
(Snack, forret og tilbehør)
Ingredienser
1 kg blandet rodfrugter (fx gulerødder i forskellige varianter, persillerod, pastinak og rødbede)
2 spsk. olivenolie
2 spsk. lys sesam
150 – 200 g KARLSØ KAPRIN Øko
salt
sort peber
Fremgangsmåde
Rengør og skræl rodfrugterne. Skær dem i 1 cm stykker på langs og kom dem i en bradepande med bagepapir.
Vend rodfrugterne i olivenolien og lys sesam og krydr med salt og peber.
Kom bradepanden i en forvarmet ovn på 200 grader (varmluft) i 20 -25 min. indtil rodfrugtfritterne er sprøde og gyldne.
Riv osten på den fine side af rivejernet og fordel den over de sprøde rodfrugter.
Tip:
Alle rodfrugter kan bruges.
Kan serveres med dip af skyr, creme fraiche eller guacamole.
Man kan også tilsætte osten på rodfrugterne før de bages og drysse med lidt chiliflager, så rodfrugterne bliver gratineret i ovnen.