Tvedemose

Tvedemose

Den danske, familiedrevede virksomhed Tvedemose arbejder hver dag med hænderne dybt begravet i den danske muld for at skabe unikke smagsoplevelser og har i mere end 50 år haft fokus på at videreføre stolte familietraditioner og dyrkningsteknikker.

Tvedemose er specialister inden for produktion af svampe. Der bliver både produceret økologiske og konventionelle champignon og portobello samt økologiske kejserhatte, enoki, shii-take og bøgehatte på gården. Alle svampe fra Tvedemose bliver produceret året rundt og helt uden brug af sprøjtemidler. Champignon og portobello bliver fx dyrket i store dyrkningsrum, hvor temperaturen og luftfugtigheden er altafgørende for produktionen. Under produktionen tilsættes svampenæringssubstrat, som er specialfremstillet gødning. De første champignoner kan plukkes efter 14 dage i dyrkningsrummet.

Svampene fra Tvedemose gror langsomt. Det betyder, at de bliver mere faste og hårde, hvilket giver en kraftfuld smag. Hele produktionen hos Tvedemose foregår med et stort fokus på at skåne miljøet, og de ønsker at gå forrest, når det handler om innovation og bæredygtig produktion. Tvedemose har derfor fokus på videreforarbejdning af svampene og på produktion af økologiske vegetarprodukter.

Læs om flere af vores danske frugt- og grøntavlere

Klik her!