Vemmetofte Kloster

På Vemmetofte Kloster vokser de vilde urter på et areal på ca. 1360 ha skov, hvor 70% er bøg og 30% er granskov. Træernes vekslende lys og skygge giver de helt optimale vækstbetingelser for de mange forskellige urter. Skovbunden er desuden med lerholdig, og med en beliggenhed tæt på stranden og vandet, er der et konstant fugtigt klima.

Igennem årene har den tætte bevoksning sikret, at urterne kommer 8-12 dage tidligere end andre steder. Klosteret ønsker, at der er stor bioogisk og rekreativ værdi i skovene. Derfor får urter og vilde planter lov til at vokse, og det er nemt at komme til at plukke.

Derfor har vi i Dagrofa Foodservice været nogle af de første med de danske vilde ramsløg i sortiment. På  tilsvarende vis plukkes fx de bedste grønne skovsyrer og skovmærker i skygge under grantræer.

Klosterets placering tæt på strand giver derudover også mulighed for at plukke strandurt og strandkål. Samlet set giver Vemmetofte Klosters biotorp os mulighed for at få det største sortiment af vilde urter, i en unik kvalitet, på et samlet areal.

I højsæsonen kan vi tilbyde helt op til 40 forskellige spændende vilde urter fx granskud, bøgeblade, skvalderkål og hyrdetaske.

Læs om flere af vores danske fugt- og grøntavlere

Klik her!