
Produktnyhed fra Delitaste: Porchetta
Porchetta er et alsidigt hit som både kold og varm ret. Den har en fantastisk smag og serveres gerne i skiver.
Porchettaens oprindelse er Italiensk, mere præcist fra Lazio-regionen, og skulle eftersigende have eksistereret i mere end 2000 år. Porchetta er meget populær i hele Italien men har spredt sig til andre dele af verden, især Europa og USA. Denne porchetta er krydret i en blanding af rosmarin, salvie, fennikel og peber.
INSPIRATION
Som varm ret er den helt fantastisk med sin smagfulde blanding af krydderier, den saftige tekstur og den sprøde svær.
Prøv den fx sammen med ovnstegte kartofler, bagt græskar og lynstegt savoykål med røget bacon, løg og bladselleri.
Som kold ret er den fortrinlig på både lyst og groft brød, og kan fx serveres på et stykke rugbrød med pickles eller i en burgerbolle med coleslaw.
Men kun fantasien sætter grænserne for dette lækre og delikate produkt som samtidig tager sig godt ud med sin marmorering af krydderier.
På grillen er den helt fortrinlig og efterhånden en ægte klassiker. Den er nem at lave på grill, men tilberedningen tager tid, som dog betaler sig, da man ender ud med virkelig mørt og smagfuldt kød samt masser af sprøde flæskesvær.
For en simpel løsning kan man servere Porchetta kold eller varm i tynde skiver med K-Salat kartoffelsalat, pastasalat eller coleslaw.