Log på webshoppen

Nyhed på webshoppen: Danske, klimakærlige kikærter fra Grøn Fokus  

Vores specialistselskab Grøn Fokus har igennem et længerevarende samarbejde med Dagrofa og Kragerup Gods i Vestsjælland produceret de allerførste danske, økologiske kikærter, som nu kan findes på webshoppen!  

 

Danske kikærter giver mindre belastning på klimaet, da de ikke skal importeres. Det bliver også nemmere for de professionelle køkkener at bruge de nye kostråd i deres menuer, som blandt andet råder til at spise mere plantebaseret.  

Kikærter har et højt indhold af protein og kostfibre, hvilket gør dem til en utrolig velegnet proteinkilde i plantebaserede måltider.  

Unikt samarbejde  

Succesen med danske kikærter danner grobund for videreførelse af samarbejdet mellem Grøn Fokus og Dagrofa – begge parter er fast besluttet på at fortsætte rejsen. Selv siger Stefan Skov-Jespersen, administrerende direktør for Grøn Fokus:  

“Det her er et unikt samarbejde mellem producenten og Dagrofa. Begge virksomheder har haft hånden på kogepladen hele vejen fra idé til slutprodukt, og vi har været sammen om at løse udfordringerne på vejen. Men vi har hele tiden haft en stærk tro på produktet. Det har vi fortsat, og projektet kommer til at kaste flere produkter af sig i fremtiden.”  

Hummus af Danske Økologiske kikærter  

Kikærter er karakteriseret ved deres nøddeagtige smag og faste konsistens, og bliver lækker cremet, når den blendes til en hummus. 

Hummus er for eksempel den perfekte dip til grøntsagsstænger eller falafler – du kan også bruge den som plantebaseret erstatning for smøreost i en bagel. Hummus har en smørbar konsistens, så den tjener adskillige formål.  

Fremgangsmåde: 

  • Tahin og citronsaft blendes kun lige sammen, hvorefter de resterende ingredienser tilsættes. Blend i ét minut.
    Hvis ærter bruges, må de gerne være kolde. Blend til ønsket konsistens.

Kogning af kikærter: 

500g kikærter, 1500g koldt vand og 1 tsk. natron

  • Kikærterne lægges i blød i ca. 10 timer. Skyld dem herefter i koldt rendende vand og sorter de mørke og misfarvede kikærter fra.
    Efter iblødsætning koges kikærterne 15 – 45 minutter. Check dog efter 15 minutter. De skal være møre og cremede.

 

Holdbarheden på hummussen er 3-4 dage.

Køb de danske kikærter her!

Køb her!   

Seneste nyheder