100 år på bagen: fynsk røgeost med traditioner

Kirkeby & Thrane er et privatejet fynsk mejeri med produktion af den originale Thrane Røgeost, som har været produceret i mere end et århundrede på Fyn.

Thrane Røgeoste er fynsk håndværk, når det bedst – produceret efter gamle traditioner, så osten bevarer sin unikke konsistens og smag.  Alle oste er produceret i 800 gram dørslag, som derefter drænet i 24 timer, inden osten bliver røget, pakket og leveret til de mange foodservice-kunder, der anvender osten i madlavning. Osten er specielt populær som ingrediens til laks, salater og kødretter.

Hos Kirkeby & Thrane værner de om håndværket og ønsker ikke at automatisere produktionsprocesser. Det gør de af respekt for de gamle traditioner omkring produktion af original Fynsk Røgeost. En proces som sikrer en skærefast, men samtidig smørbar konsistens og en særlig mundfylde.

Der er desuden stor efterspørgsel på deres sødmæ lks-variant, som pga. fedtindholdet giver en særlig cremet smag. De oplever også stor efterspørgsel på røgeost af skummetmælk, som har et relativt højt proteinindhold på mere end 13%.

Stærke på mere end ost

Kirkeby & Thrane lægger kræfter i mere end ost; de er også leverandør af SOL Græsk type yoghurt 10% fedt og SOL Creme Fraiche 18%, som igennem årtier har vundet anerkendelse i de professionelle køkkener for sine egenskaber og høje kvalitet.

Konsistensen af SOL Græsk type yoghurt 10% fedt gør den særlig populær i forhold til madlavning, da yoghurten kan tåle at blive blandet med andre ingredienser, uden den skiller af. Yoghurten egner sig b.la. til Tzaziki og salater.

SOL Creme Fraiche 18% fedt har en tyk og fast konsistens, som gør produktet meget anvendeligt i forskellige retter og formål. Konsistensen er blandt de mest faste overhovedet tilgængeligt på det nordiske foodservice-marked. Samtidig har SOL Creme Fraiche 18% en populær smag af fløde og er knap så syrlig sammenlignet med øvrige Creme Fraiche.

Her kan du finde inspiration blandt et udvalg af Kirkeby og Thranes produkter

Se flere produkter fra Kirkeby og Thrane

Find dem på webshoppen!

Køb her

Seneste nyheder