3 specialiteter fra Thise: mere end bare mælk

Hos Thise Mejeri har udvikling af mælkekategorien sat sine tydelige spor på sortimentet. I dag har de tre forskellige mælkespecialiteteter, og dem kan du blive klogere på her.

Græsmælk

Græsmælk produceres blandt andet på Torsten Wetches ejen­dom i Himmerland, ‘Hvanstrup’, og her lever køerne udelukkende af græs, græsmarksprodukter og urter fra marken. Græsmælken har fået Coops 4 Dyrevelfærdshjerter, hvilket ikke mange produkter har opnået. Det skyldes blandt andet, at køerne har 40 % mere plads end kravene i det økologiske regelsæt.

Ad Libitum

Kalvene drikker det, de kan – resten står du med her. Ad Libitum er en helt særlig mælk, som sætter de nyfødte kalves behov i højsædet. Kalvene går sammen med deres mor eller en ”amme-tante”, fra de er nyfødte, til de er minimum 3 måneder gamle. I hele denne periode har kalvene adgang til mælk ad libitum – mælkebaren er åben størstedelen af døgnet. Så kalvene drikker det, de kan – resten er dit.

Urmælk

 Denne specialmælk er fra udvalgte jerseykøer, som giver en mælk med helt særlige egenskaber. Thise kalder den Urmælk, fordi mælken kan være den oprindelige mælketype, som blev produceret af uroksen; den moderne malkekos forgænger. Uroksen gav ”Urmælk” – ligesom Thises udvalgte jerseykøer. Urmælkens proteininhold har egenskaber, som findes i mælk fra får, geder, bøfler og i modermælk.

 

Prøv specialmælk fra Thise

Find dem på webshoppen!

Køb her  

Seneste nyheder