Vores historie

Vi hedder i dag Dagrofa Foodservice, men vores historie går helt tilbage til 1961, hvor vores første lager åbnede i Aarhus. På det tidspunkt var man lige gået i gang med selvbetjening i detailhandlen, og Brødr. Justesen var de første, som indførte samme system ved engrossalg.

Dagrofa S-Engros

Brdr. Justesen havde fundet ud af, at kolonialgrossister i USA med stor succes forsynede kundekredsen via selvbetjening. Dette system havde været redningen for mange mindre købmænd, som ikke var i stand til at afgive ordrer, der opfyldte grossistens minimumskrav. Et minimumskrav som bestandigt blev hævet i takt med, at omkostningerne steg ,og arbejdets rationalisering fremskyndedes.

De to Brødr. Justesen var enige om, at tanken var bæredygtig, hvis den blev grebet rigtigt an. I Nordjylland købte de en gammel tyskerbarak, som herefter blev transporteret til Århus, hvor man havde lejet plads på kommunens grund lige ud til vandet.

Selv købmænd med en ret lav omsætning havde i 60’erne en lille bil, og med en S-Engros, som vi hed dengang, i nærheden, behøvede varelageret ikke være så stort. Øjensynligt var S-Engros det tilbud, som købmændene havde ventet på. Efter åbningen i Århus gik etableringerne slag i slag: København (Lyngby, 1963), Randers, Aalborg, Frederikshavn og Odense. Denne forretningsforms popularitet blev ikke mindre af, at man her kunne lagerføre tobak og spiritus, som købmændene hidtil havde måttet købe hos specialgrossister, hvilket både var dyrt og besværligt.

I 1983 fusionerede grossisterne Dagros A/S og Brdr. Justesen A/S til Dagrofa. Frem til slutningen af 1990’erne var forretningsgrundlaget hovedsageligt grossistorienteret, og Dagrofa ejede kun enkelte egne supermarkeder og S-Engros-butikker.

Catering Engros

Dagrofa købte i 1990 cateringselskabet Ove Juel Catering A/S (OVIC). Senere købte Dagrofa 51% af jyske Flensted Catering A/S, som pr. 1 april 2004 blev fusioneret med Ove Juel Catering A/S. Med fusioneringen af de to selskaber skabtes landets næststørste udkørende cateringgrossistfirma under navnet Catering Engros A/S. I 2010 opkøbte Dagrofa de resterende 49% af Flensted Catering A/S fra Ole Flensted.

FoodService Danmark bliver til Dagrofa Foodservice

I 1990 blev FoodService Danmark etableret, som senere markerede en sammenlægning af aktiviteterne i Dagrofa S-Engros og Catering Engros. I dag kører disse forretninger under navnet Dagrofa Foodservice, som samler vores udkørende forretning og vores butikskæde med 29 engrosbutikker under ét navn.

Vores engrosbutikker er i dag en moderne Cash & Carry fødevarekæde, der ud over at servicere kiosker og købmænd, sælger fødevarer til caféer, restauranter, kantiner, cateringvirksomheder, fastfoodrestauranter, udskænkningssteder og liberale erhverv. I vores udkørende forretning leverer vi med vores flåde på mere end 150 lastbiler fødevarer til bl.a. hoteller, restauranter, caféer og kantiner fra vores terminaler i hhv. Ishøj på Sjælland og Middelfart på Fyn.

Vi er totalleverandør til de professionelle køkkener med egne specialister og en butikskæde med 29 engrosbutikker på tværs af Danmark!

Bliv kunde hos Dagrofa Foodservice

Vil du være leverandør til Dagrofa Foodservice?

Som leverandør hos os, får du dine produkter ud til vores kunder- vi samarbejder med dygtige og kompetente leverandører!

Bliv leverandør